Božská roláda

05.01.2023

Nadýchaná roláda, plněná višňovou marmeládou, plná bílkovin a bez přidaného cukru.

Ingredience

  • 3 vejce
  • 20g špaldové mouky
  • 20g vanilkového proteinu
  • 60g erythritolu nebo jiného sladidla
  • 40ml mléka

Na vanilkový krém

  • 1 vanilkový pudink
  • 250ml mléka
  • 100g tvarohu ve vaničce
  • 10g proteinu
  • 20g čekankového sirupu
  • višňová marmeláda AllNutrition bez cukru

Na čokoládový krém

  • 150g tvarohu
  • 10g kakaa
  • 20g čekankového sirupu

Postup

  1. Žloutky vyšleháme s erythritolem do pěny, přidáme protein, mouku, mléko a na konec vyšlehaný sníh.
  2. Těsto rozetřeme na celý plech vyložený pečícím papírem a pečeme 8-10 minut na 180 stupňů.
  3. Ještě teplé těsto zabalíme do utěrky do ruličky a necháme vychladnout.
  4. Připravíme si vanilkový krém. Uvaříme hustý pudink a přimícháme protein, tvaroh, ček. sirup a necháme vychladnout.
  5. Těsto rozbalíme a potřeme krémem. Přidáme marmeládu a srolujeme do rolády. 
  6. Roládu potřeme kakaovým krémem a necháme v lednici ztuhnout.