Božská roláda
05.01.2023
Nadýchaná roláda, plněná višňovou marmeládou, plná bílkovin a bez přidaného cukru.
Ingredience
- 3 vejce
- 20g špaldové mouky
- 20g vanilkového proteinu
- 60g erythritolu nebo jiného sladidla
- 40ml mléka
Na vanilkový krém
- 1 vanilkový pudink
- 250ml mléka
- 100g tvarohu ve vaničce
- 10g proteinu
- 20g čekankového sirupu
- višňová marmeláda AllNutrition bez cukru
Na čokoládový krém
- 150g tvarohu
- 10g kakaa
- 20g čekankového sirupu
Postup
- Žloutky vyšleháme s erythritolem do pěny, přidáme protein, mouku, mléko a na konec vyšlehaný sníh.
- Těsto rozetřeme na celý plech vyložený pečícím papírem a pečeme 8-10 minut na 180 stupňů.
- Ještě teplé těsto zabalíme do utěrky do ruličky a necháme vychladnout.
- Připravíme si vanilkový krém. Uvaříme hustý pudink a přimícháme protein, tvaroh, ček. sirup a necháme vychladnout.
- Těsto rozbalíme a potřeme krémem. Přidáme marmeládu a srolujeme do rolády.
- Roládu potřeme kakaovým krémem a necháme v lednici ztuhnout.