Dýňový koláč

23.10.2022

Na podzim receptů z dýně není nikdy dost. Tento úžasně vláčný, plný vlákniny, bílkoviny a navíc příjemně kořeněný koláč, navodí tu správnou podzimní atmosféru. 

Ingredience

  • 100g ovesných vloček
  • 1 banán
  • kypřící prášek lžička
  • 500 - 600 g uvařené dýně
  • 4 vejce
  • 50g proteinového prášku (vanilkový)
  • lžička skořice
  • lžička mletého hřebíčku
  • lžička zázvoru
  • půl lžičky muškátového oříšku

Postup

  1. z vloček, rozmačkaného banánu a kypřícího prášku vytvořte lepivé těstíčko, které vytlačte do dortové formy vyložené pečícím papírem
  2. dejte korpus předpéct do trouby na 10 minut na 180 stupňů
  3. dýni, vejce, protein a koření dejte do jedné nádoby a rozmixujte do hladka
  4. vlijte na těsto a pečte 50 minut na 180 stupňů

Koláč chutná nejlépe, když ho necháte den uležet v lednici, můžete podávat s tvarohem smíchaným s čekankovým sirupem.