Štrůdl
19.10.2022
Jablečný štrůdl patří k podzimnímu pečení. Tvarohové těsto je jednoduché na přípravu a chutná výborně. Uvidíte, že skvělý štrůdl se dá připravit i nutričně výživný.
1/9 štrůdlu - 221 kcal / 8g bílkoviny / 23g sacharidů / 8g tuku
Ingredience
- 170g špaldové mouky
- 100g odtučněného tvarohu
- 40g proteinu (můžete vynechat)
- 50g másla
- 2 větší jablka
- 50g vlašských ořechů
- rozinky
- pudinkový prášek
- skořice
- sladidlo (já použila erythritol)
- 1 žloutek
Postup
- Připravíme těsto - smícháme mouku, protein, tvaroh, změklé máslo a vypracujeme těsto. Nechte 30 minut v lednici odpočinout.
- Nahrubo nastrouhejte jablka, oslaďte erythritolem (nebo jiným sladidlem), přidáme pudinkový prášek, ořechy, rozinky a skořici.
- Těsto vyválíme na tenký obdélníkový plát.
- Jablka rovnoměrně rozprostřeme na těsto a srolujeme. Potřeme žloutkem a propícháme vidličkou.
- Pečeme na pečícím papíře 30 minut na 180 stupňů.